Säännöt

1 Ilmottautuminen

Ilmoittautua voi ennakkoon internetin kautta osoitteessa sankohiipiminen.fi kilpailua edeltävään päivään klo 12 asti. Tämän jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu kilpailutoimistossa. Kilpailutoimistossa voi ilmoittautua kilpailu päivään klo 12 asti.

2 Kilpailuväline

Kilpailuvälineenä käytetään 10l sankoja. Lasten sarjassa kilpailuvälineenä on pienemmät sangot. Kilpailussa käytetään järjestäjän tarjoamia sankoja.

Jos sanko rikkoutuu kilpailun aikana tulee tästä aikasakkoa 120sekunttia per sanko

2 Sarjat

Kilpailussa on seuraavat sarjat: Miehet, Miehet 50, Miehet 60, Naiset, Naiset 50 ja Naiset 60. Jokainen kilpailija huolehtii, että osallistuu oikeaan sarjaan. Henkilö joka olisi oikeutettu kilpailemaan vahemmissa sarjoissa voi osallistua yleiseen sarjaan. Jos kilpailutiedoissa on virhe, siitä tulee ilmoittaa viimeistään numerolappua noutaessa kisatoimistosta.

3 Läikytys

Reitin kiertämisen jälkeen molempien sankojen veden pinta mitataan. Aikasakko on 10 sekunttia/10mm. Mittaus tapahtuu 10mm portaissa kilpailun järjestän valmistamalla mittausvälineellä. Mittaus tapahtuu alkavalta 10mm. Esimerkiksi 9mm läikytyksestä tulee 10sekuntin sakkoa ja 12mm läikytyksestä 20 sekunttia.

4 Veden lisääminen

Sankoon ei saa lisätä vettä kilpailun aikana kenenkään toimesta. Mahdollista sadetta ei oteta huomioon. Rikkomisesta seuraa hylkäys.

5 Lähtö

Lähtö tapahtuu sarjoittain. Lähtöjen väli on 30 sekunttia. Tarkempi lähtöaikataulu julkaistaan ennen kilpailun alkua. Jos et kerkeä lähtöaikaasi, suoritus hylätään. Huolehdi siis, että olet ajoissa lähtöpaikan läheisyydessä.

6 Rata

Radan pituus on noin 500m. Kaikki radalla olevat esteet on suoritettava. Rataan on mahdollista tutustua ennen kilpailua.

7 Joukkuekilpailu

Joukkuekilpailussa kilpaillaan kolmen henkilön joukkueissa. Joukkue kilpalussa on sarjat miehet ja naiset. Miesten joukkuekilpailuun voi osallistua sarjojen miehet, miehet 50 ja miehet 60. Naisten joukkuekilpailuun voi osallistua sarjoista naiset, naiset 50 ja naiset 60. Joukkuekilpailun tulos saadaan summaamalla joukkueen yksilöajat yhteen.

8 Sääntömuutokset

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutta kilpailun sääntöjä.

9 Vastuu

Kilpailuun osallistutaan omalla vastuulla.